Radiotalasno uklanjanje mladeža, bradavica i keratoza uživo: pogledajte kako se radiotalasnom tehnikom, bez krvi i ožiljka, skidaju promene na koži

Pogledajte kako se radiotalasnom metodom mladež skida bezbolno i bez ožiljaka za 30 sekundi: gostovanje dr Igora Jeremića na TV Prva u emisiji Praktična žena

DERMATOHIRURGIJA

MEKI FIBROMI

Šta su meki fibromi?

Meki fibromi su benigne izrasline na koži tela koje mogu biti urođene (ređe) i stečene, a porekla su vezivnog tkiva, a ne virusne etiologije. Možemo ih sresti u gotovo svim dobima, s tim što su kod dece znatno ređa pojava. Obično se sreću u srednjoj i starijoj životnoj dobi. Kao uzrok se navodi hronična iritacija, hormonski disbalans, gojaznost.

Za razliku od visećih bradavica, obično se javljaju kao pojedinačne viseće promene dimenzija od 5mm pa do 2 ili 3 cm. Jedna osoba ih može imati više, ali u najvećem broju slučajeva nisu grupisane na jednom mestu, već se nalaze na više mesta na telu. Sreću se obično na leđima, stomaku i butinama, pazuhu i preponama. Boja im varira i to upravo predstavlja problem za tačnu dijagnostiku. Boja im je malo tamnija od boje kože, kada su lokalizovani na leđima, ramenima i stomaku. U predelu prepona i pazuha su obično modrikasti ili jako pigmentovani (tamno braon). Što se tiče pigmentovanih formi fibroma, moramo ih diferencijalno dijagnostički razlikovati od pigmentnih nevusa i tako otkloniti nepotrebnu zabrinutost pacijenta. Kada ih dodirujemo imamo osećaj mekane promene koja kao da se migolji pod prstima. Kad takvu promenu povučemo upolje, vidimo da je njena baza slabije pigmentovana od ostalog dela i da se upravo tu nazire kontura krvnog suda koja ishranjuje fibrom. To je jako bitan znak u razlikovanju od mladeža, ali i klasične virusne bradavice, koja ima tanju peteljku, tvrđu i grublju površinu.

Da li smetaju i kada?

Osim estetski ružnog izgleda, koji je neosporiv, meki fibromi mogu izazvati i niz drugih problema. Povređivanje i uvrtanje baze može biti jako bolno. To se obično dešava kada se fibromi nalaze na mestu kaiša ili bretela. Uvrtanje peteljke prati bolan otok i uvećanje fibroma koji postaje kao našikan krvlju. Nasilno kidanje peteljke praćeno je obilnim krvarenjem. U prevojnim predelima, pogotovo u toplijim mesecima, javlja se svrab, iritacija, često i ekcem u tom predelu sa sekundaranom infekcijom. Ovo se obično dešava kod muškaraca u preponama, kada imamo gljivični dermatitis u preponama.

Kako se najsigurnije i najbezbolnije uklanjaju?

Pošto je promena na peteljci kod mekih fibroma manjih dimenzija, radiotalasno uklanjanje je krajnje jednostavno i traje jedan sekund po fibromu, bez ikakvog bolnog osećaja što govori u prilog da nije potrebna nikakva anestezija. U prevojnim regijama i kada su inficarani ili uvrnuti, onda se da lokalna anestezija i fibrom uklanja za par sekundi. Promena se tako dobro odstrani da se gotovo i ne primećuje mesto na kome je bila, bez krvarenja i kasnijih ožiljaka, jer za njih kod ovakvog načina otklanjanja svakako nema mesta.

Galerija slučajeva - 15 godina iskustva

UPOZORENJE: fotografije eksplicitno prikazuju tok lečenja.

Svi slučajevi su isključivo vlasništvo dr Igora Jeremića i rezultat su njegove radiotalasne tehnike rada.

img1 img2 img3 img4 img5 img6 img7 img8 img9 img10

Bez obzira na veličinu, tehnikom dr Jeremića uklanja se cela promena. Svaka intervencija dr Jeremića završava se beskrvnim poljem. To je razlog zašto je oporavak nakon radiotalasne LOOP excizije brz i bez komplikacija u vidu krvarenja, infekcije i bolova.

Pogledajte kako se radiotalasnom tehnikom, bez krvi i ožiljka, skidaju mladeži za 30 sekundi.

Pogledajte kako se za svega par sekundi, radiotalasno metodom, slidaju mladeži, bradavice i keratoze. Istine i zablude koji mladeži smeju da se skidaju, a koji ne.

Sve informacije o terminima i u vezi intervencija kod dr Igora Jeremića u vezi ginekologije i dermatohirurgije možete dobiti na telefon ordinacije u BEOGRADU: 063 463 671; 011 409 36 71 (zakazivanje BEOGRAD).

Radno vreme ordinacije Jeremić je ponedeljkom, četvrtkom i petkom od 9 do 17h.

Sve informacije o samim intervencijama možete dobiti i preko kontakt forme ispod ili nas zapratite na Facebook-u ili Instagramu

Do nas možete doći sledećim linijama gradskog prevoza:
Autobusi: 33, 47, 48
Tramvaji: 9, 10, 14

 
Adresa BEOGRAD
Ordinacija Jeremić,
Vojvode Stepe 178
(zgrada Aroma marketa)


Telefon BEOGRAD
+381 63 463 671 (10 - 18 h)


Email ordinacijai.jeremic@yahoo.com
Stop raku grlića materice Stop raku grlića materice