Radiotalasno uklanjanje mladeža, bradavica i keratoza uživo: pogledajte kako se radiotalasnom tehnikom, bez krvi i ožiljka, skidaju promene na koži

Pogledajte kako se radiotalasnom metodom mladež skida bezbolno i bez ožiljaka za 30 sekundi: gostovanje dr Igora Jeremića na TV Prva u emisiji Praktična žena

DERMATOHIRURGIJA

SPAJDER NEVUSI

Izgled i karakteristike

SPAJDER NEVUSI su vaskularna malformacija kože nastala zbog greške u morfogenezi krvnih sudova. S obzirom na svoju učestalost i starosnu zastupljenost potrebno joj je posvetiti posebnu pažnju.

Paukoliko deformisani krvni sudovi su najčešće prisutni kod žena i dece, s tim što ni starije osobe muškog pola nisu pošteđene ovakvih promena na koži. Najčešće ih nalazimo na koži lica i trupa. Oko 15% zdrave predškolske i 45% školske dece ima vaskularne malformacije ovog tipa, lokalizovane prevashodno na licu, ispod donjeg kapka, obrazima i vrhu nosa, a što se tiče druge lokalizacije najčešće se viđa na podlakticama.

Kod žena su spajder nevusi obično udruženi sa stanjima praćenim povišenim nivoima estrogena, kao što je trudnoća i upotreba kontraceptiva sa visokim koncentracijama pomenutog hormona.

Kada govorimo o starijim osobama muškog pola obično se tada radi o spajder nevusima koji potiču iz rane mladosti, pa sa godinama nisu spontano iščezli niti adekvatno lečeni, već su vremenom samo progredirali. Uzrok može biti i ozbiljno oboljenje jetre.

Kako ih prepoznati?

Centralni svetlo crveni punktum blago uzdignut iznad nivoa kože, koga u stvari predstavlja dilatirana arteriola od koje se u vidu paukovih nogu granaju prošireni kapilari, tako da celokupna vaskularna formacija imponuje kao pauk raširenih nogu, zbog čega je i dobila naziv (SPIDER NEVUS). Centralni punktiformni element koga čini centralna arteriola na pritisak pulsira, pri čemu u trenutku pritiska iščezavaju paukoliki nastavci proširenih kapilara, koji se istog trenutka pune krvlju po prestanku pritiska.

Pored svetlo crvene boje koja je karakteristika za dečiji uzrast, spajder nevus može ići od purpurne do modro plave boje, što je većinom karakteristika ovakvih promena kod starijih osoba i onih sa većim dimenzijama. Što se tiče veličine, ona može biti od nekoliko milimetara sa jedva naznačenom crvenkastom centralnom arteriolom, pa do cela dva centimetra kada se obično radi o promeni sa jako modrom centralnom arteriolom, od koje se u vidu mreže šire prošireni kapilari.

Spajder nevus može vremenom nestati, ali se tada obično radi o deci sa malim svetlo crvenim paukolikim malformacijama.

Promena kao takva nema uticaja na zdravlje, ali zbog svoje lokalizacije i izgleda predstavlja ozbiljan kozmetički problem. S obzirom da sa vremenom, ukoliko ne iščezne, promena progredira, uvećava se, menja boju od svetle ka purpurnoj i modroj što kod adolescenata može predstavljati jako frustrirajući fakror koji može izazvati i emocionalnu nestabilnost i nezadovoljstvo sopstvenim izgledom. Kod žena srednje dobi promena je obično većih dimenzija, pa je niti puderom niti korektorom ne mogu zamaskirati.

Upravo su to i pravi razlozi za njihovo uklanjanje, jer nezadovoljstovo sopstvenim izgledom i utisak da vas ljudi primećuju upravo zbog ovakve vaskularne promene može prouzrokovati nezadovoljstovo sopstvenim životom i konstantan stres.

Kako ih ukloniti?

ez ikakve sumnje, najbolji način za njihovo uklanjanje je radiotalasima. U radu koristim specijalnu tehniku radiotalasne vaporizacije, tako da uz pomoć specijalne iglice prvo uništim centralni krvni sud, a potom i njegove grane. Nakon toga, mesto na kome je bio spajder nevus je belo bez krvnih sudova koji su vaporizovani. Obično tu u narednih 10 dana bude krastica koja, kada otpadne, bude mlada rozikasta koža bez spajder nevusa. Može ostati neki kapilarni krak nakon prve intervencije, tako da se on u drugom aktu sređuje na isti način. Sve se radi bez anestezije i traje od 15 do 30 sekundi.

Galerija slučajeva - 15 godina iskustva

UPOZORENJE: fotografije eksplicitno prikazuju tok lečenja.

Svi slučajevi su isključivo vlasništvo dr Igora Jeremića i rezultat su njegove radiotalasne tehnike rada.

img1 img2 img3 img4 img5 img6 img7 img8 img9 img10 img11 img12

Bez obzira na veličinu, tehnikom dr Jeremića uklanja se cela promena. Svaka intervencija dr Jeremića završava se beskrvnim poljem. To je razlog zašto je oporavak nakon radiotalasne LOOP excizije brz i bez komplikacija u vidu krvarenja, infekcije i bolova.

Pogledajte kako se radiotalasnom tehnikom, bez krvi i ožiljka, skidaju mladeži za 30 sekundi.

Pogledajte kako se za svega par sekundi, radiotalasno metodom, slidaju mladeži, bradavice i keratoze. Istine i zablude koji mladeži smeju da se skidaju, a koji ne.

Sve informacije o terminima i u vezi intervencija kod dr Igora Jeremića u vezi ginekologije i dermatohirurgije možete dobiti na telefon ordinacije u BEOGRADU: 063 463 671; 011 409 36 71 (zakazivanje BEOGRAD).

Radno vreme ordinacije Jeremić je ponedeljkom, četvrtkom i petkom od 9 do 17h.

Sve informacije o samim intervencijama možete dobiti i preko kontakt forme ispod ili nas zapratite na Facebook-u ili Instagramu

Do nas možete doći sledećim linijama gradskog prevoza:
Autobusi: 33, 47, 48
Tramvaji: 9, 10, 14

 
Adresa BEOGRAD
Ordinacija Jeremić,
Vojvode Stepe 178
(zgrada Aroma marketa)


Telefon BEOGRAD
+381 63 463 671 (10 - 18 h)


Email ordinacijai.jeremic@yahoo.com
Stop raku grlića materice Stop raku grlića materice