HUMANI PAPILOMA VIRUS - KONDILOMI

HUMANI PAPILOMA VIRUS

KONDILOMI

Analni kondilomi

Analni kondilomi, s obzirom na svoju ozbiljnost, dijagnostiku i složenost u lečenju, zahtevaju posebnu pažnju lekara. Analni kondilomi su danas jednako zastupljeni i kod žena i kod muškaraca.

Problemi koje donose analni kondilomi.

Perianalna, analna i intraanalna lokalizacija kondiloma je vrlo specifična.

Prvo analna i intraanalna regija je jako vaskularizovana i osetljiva. Drugo, imamo normalnu bakterijsku floru koja u slučaju poremećeja može dovesti do ozbiljnih posledica. Treće, jako brzo širenje HPV infekcije zbog mikrotrauma koje nastaju prlikom vršenja velike nužde.

Sve ovo nas navodi na specifičan terapijski pristup koji zahteva veliko iskustvo. Bilo koji vid terapije koji dovodi do velike destrukcije analne sluzokože i krvarenja uzrok je poremećaja lokalnog imuniteta, infekcija i kasnijih ozbiljnih recidiva. Zato primena tečnog azota, podofilina, aldare, termokautera i drugih destruktivno-termičko-kaustičnih tehnika dovodi do ozbiljnih oštećenja analne sluzokože sa jakim poremećajem lokalnog imuniteta, komplikovane infkecijom i masivnih recidiva.

U dijagnostici se obavezno koristi i ANOSKOPSKI PREGLED koji podrazumeva pregled analnog kanala pod uveličanjem i specifičnim osvetljenjem do dubine od 12cm. Tako se otklanja sumnja na duboku intraanalnu lokalizaciju kondiloma. Uz to, pregledom mogu konstatovati prisustvo i intraanalnih polipa koje odmah možemo otkloniti.

Petnaestogodišnje iskustvo govori u prilog da bez obzira na težinu kliničke slike jedino pravo trapijsko rešenje je radiotalasna tehnika dr Igora Jeremića.

Sve intervencije se izvode isključivo u lokalnoj anesteziji.

Za analnu i intraanalnu lokalizaciju kondiloma primenjuje se tehnika radiotalasne vaporizacije čime se analne mase uklanjaju bez oštećenja zida rektuma i nisu praćene krvarenjem i komplikovane infekcijom. Na ovakav način uklanjam i duboke intaanlane kondilome i polipe. Vreme oporavka je brzo, bez komplikacija, sa stepenom recidiva ispod 3%.

Pročitajte više: istine i zablude
u vezi kondiloma
Galerija slučajeva - 15 godina iskustva

UPOZORENJE: fotografije eksplicitno prikazuju tok lečenja.

Pogledajte

Sve informacije o terminima i u vezi intervencija kod dr Igora Jeremića u vezi ginekologije i dermatohirurgije možete dobiti na telefon ordinacije u BEOGRADU: 063 463 671; 011 409 36 71 (zakazivanje BEOGRAD).

Radno vreme ordinacije Jeremić je ponedeljkom, četvrtkom i petkom od 9 do 17h.

Sve informacije o samim intervencijama možete dobiti i preko kontakt forme ispod ili nas zapratite na Facebook-u ili Instagramu

Do nas možete doći sledećim linijama gradskog prevoza:
Autobusi: 33, 47, 48
Tramvaji: 9, 10, 14

 
Adresa BEOGRAD
Ordinacija Jeremić,
Vojvode Stepe 178
(zgrada City marketa)


Telefon BEOGRAD
+381 63 463 671 (9 - 18 h)


Email ordinacijai.jeremic@yahoo.com
Stop raku grlića materice Stop raku grlića materice