HUMANI PAPILOMA VIRUS - KONDILOMI

HUMANI PAPILOMA VIRUS

KONDILOMI

Kondilomi u trudnoći

Hpv infekcija je epidemija modernog doba sa najvećom incidencom kod devojaka izmedju 18 i 30 godina, kada se najčešće dijagnostikuju kondilomi kod prvorotki u početnom ili razvijenom stadijumu. Zbog izmenjenog imunološkog statusa u trudnoći, širenje HPV infekcije je progresivno. U toku samog porođajnog akta svako zadržavanje deteta u porođajnom kanalu dovodi do aspracije HPV partikula, što kasnije predstavlja najčešći uzrok laringealne papilomatoze kod dece.

Studija uključuje 60 trudnica –starosti izmedju 18 i 30 godina sa dijagnostikovanim kondilomima u početnom i odmaklom stadijumu koje su lečene radiotalasnom tehnikom čime je omogućen nesmetani vaginalni porođaj bez znakova HPV infekcije na genitoanalnoj regiji. Radiotalasna tehnika uključuje specijalnu kombinaciju radiotalasne vaporizacije i raditalasnog topljenja. Radiotalasnom vaporizacijom izaziva se isparavanje HPV inficiranih ćelija, a topljenjem, beskrvno uklanjanje kondilomatoznih masa.

Kolposkopskim pregledom se otkrivaju subklinički stadijumi kondiloma na sluzokoži malih usana i ulazu u vaginu, kao i kondilomi na samom grliću materice, čime se stiču uslovi za njihovo momentalno uklanjanje. Rezultat radiotalasne terapije je beskrvno operativno polje uz precizano i kontrolisano uklanjanje svih formi kondiloma u jednom aktu tokom cele trudnoće. Rad isključivo u lokalnoj anesteziji sa minimalnim oštećenjem okolnog zdravog tkiva omogućava brz oporavak bez pratećih infekcija, krvarenja i recidiva, uz potpunu zaštitu i majke i ploda.

Zaključak:

Kondilomi u trudnoći predstavljaju opasnost za plod tokom vaginalnog porođaja, bez obzira na težinu kliničke slike. Izostanak kolposkopske dijagnostike, izbegavanje uklanjanja kondiloma u trudnoći i primena pogrešne terapije dovodi do napredovanja kondiloma, što za krajnji rezultat ima infekciju ploda aspiracijom HPV partikula u porodjajnom kanalu, sa kasnijom pojavom laringealnih polipa kod dece do 15 godina.

Radiotalasnom tehnikom uklanjaju se kondiloma bez štetnog uticaja na tok trudnoće (majku –plod) tako da se izbegava indikovani carski rez, a omogućava nesmetan vaginalni porođaj kao zlatni standard akušerstva.

Pročitajte više: analni kondilomi
Galerija slučajeva - 15 godina iskustva

UPOZORENJE: fotografije eksplicitno prikazuju tok lečenja.

Pogledajte

Sve informacije o terminima i u vezi intervencija kod dr Igora Jeremića u vezi ginekologije i dermatohirurgije možete dobiti na telefon ordinacije u BEOGRADU: 063 463 671; 011 409 36 71 (zakazivanje BEOGRAD).

Radno vreme ordinacije Jeremić je ponedeljkom, četvrtkom i petkom od 9 do 17h.

Sve informacije o samim intervencijama možete dobiti i preko kontakt forme ispod ili nas zapratite na Facebook-u ili Instagramu

Do nas možete doći sledećim linijama gradskog prevoza:
Autobusi: 33, 47, 48
Tramvaji: 9, 10, 14

 
Adresa BEOGRAD
Ordinacija Jeremić,
Vojvode Stepe 178
(zgrada City marketa)


Telefon BEOGRAD
+381 63 463 671 (9 - 18 h)


Email ordinacijai.jeremic@yahoo.com
Stop raku grlića materice Stop raku grlića materice